در گزارشی که رویترز منتشر کرده محققان در حال تحقیق هستند تا بدانند آیا افزایش اتوآنتی بادی با علایم پایدار در افراد با ابتلا به ویروی کرونا، آنهم طولانیمدت مرتبط است یا خیر. آنها میخواهند سطوح اتوآنتی بادی پس از عفونت با انواع جدیدتر این ویروس را بررسی کنند.
رویترز نوشته محققان معتقدند اثرات آنتیبادیهایی که با «سلولهای B حافظه» تولید شدهاند بر سیستم ایمنی که در برابر اومیکرون اگرچه ضعیف است، اما این قابلیت را دارد که خطرناک باشد؛ چه آنکه سلولهای B حافظه در حقیقت همان لنفوسیتهایی از سیستم ایمنی بدن هستند که در مقابل پاتوژنهایی مثل ویروسها آنتی بادی تولید میکنند، به این ترتیب وقتی بدن پس از ابتلا به هرگونه سویههای ویروس کرونا این قابلیت را مییابد که تفاوتهای عفونت را تشخیص دهد و در صورتی که آنتیبادیهای به اندازه کافی در خون وجود نداشته باشد که بتواند این ویروس را خنثی کند، سلولهای B، آنتیبادیهای تازهای را علیه این ویروس تولید میکنند.
اخیرا مجله bioRxiv در گزارشی نوشته دانشمندان قدرت بیش از ۳۰۰ آنتیبادی تولید شده توسط سلولهای B حافظه داوطلبان واکسینهشده، از جمله برخی که قبلاً عفونت SARS-CoV-۲ داشتند را مورد مطالعه قرار دادهاند و به این نتیجه رسیدهاند که سویه اومیکرون از مجموعه سلولهای B حافظه فراری است.
در نتیجه تحقیق این دانشمندان آمئه است که سویه اومیکرون توسط ۳۰ درصد از کل آنتیبادیها و حدود ۱۰ درصد از کل آنتیبادیهای قوی خنثیکننده، به گونه موثری شناسایی میشود، این یعنی شرایطی ایجاد میشود که به گمان دانشمندان توانایی قوی سلولهای B حافظه برای تکثیر و تولید آنتیبادی امکان دارد کمتر از ۴۸ ساعت اثر آنتیبادیها را جبران کند؛ این یعنی بیمار در شرایطی قرار میگیرد که شاید نیازی به بیمارستان هم نداشته باشد اما در مواقعی ممکن است شرایط بسیار خطرناکتر از آن چیزی شود که تصور میشود. نکته مهم این است که ویروس کرونا همچنان در حال جهش است و خود را به روز میکند و سویههای جدیدی از خود بروز میدهد که برای دانشمندان ناشناخته است.